KULTURNI CENTAR BIHAĆ

Avant & Una press konferencija

Dana 03.08.2019 godine na press konferenciji prvi se obratio prisutnim medijima gospodin Mirsad Ćatić direktor “Avant & Una” festivala. 

Isti je najavio zatvaranje festivala, dodjele nagrada i projekciju filma. Između ostalog naveo je originalnost i specifičnost festivala te njegov potencijal prepoznatljiv i u svijetu.Najavio je i projekciju filma u 21:00h pod nazivom “Scream for me Sarajevo”

Sljedeći koji je dao izjavu je bio Adnan Čuhar autor istoimenog filma koji je izjavio da je ovaj festival izuzetno ostvarenje a ujedno i velika avantura.

Obratio se i gospodin Mirsad Solaković koji živi i radi u Engleskoj kao glumac preko petnaest godina, a rodom je iz Krajne. Iznio je svoje impresije vezane za festival te kazao kako će se potruditi da dovede organizatore iz Amerike i Engleske te svu ovu manifestaciju podigne na svijetski nivo. Podržat će festival da bude što bolji u budućnosti. Ujedno je predstavio i svoju drugu knjigu pod nazivom “Autobiografija” nastavak prve knjige pod nazivom “Diječak koji ništa nije rekao” koja je postala best seller u Kanadi.

Nakon ovog izlaganja gospodin Čatić je naveo da ovaj festival ima drugu dimenziju te je izrazio želju da filmska industrija zaživi još više te najavio sljedećeg gosta, direktora Mostarskog filmskog festivala i člana filmskog centra gospodina Slavena Knezovića.

Slaven Knezović je izjavio sve riječi hvale povodom organizacije festivala. 

Gospodin Čatić je najavio Ilju Benkovića direktora film festivala u Orašju pod nazivom “Ivo Grubešić”, koji je izjavio da mu je drago na dugogodišnjoj suradnji a i što je po prvi put gost na “Avant  & Una” film festivalu. Iskoristio je priliku da kaže par rečenica i o hrvatskoj filmskoj industriji te pozvao medije da 07.09.2019 godine dođu na promociju u Hrvatsku.

Završna riječ press konferencije također je pripala gospodinu Čatiću koji se zahvalio direktoru JU Kulturni centar Bihać  Alenu Zuliću koji je ujedno i izvršni direktor festivala i Elmiru Rekiću koji je pored svog posla u produkcijskom dijelu podržao festival. Planirano je da ovo bude i dugoviječna priča grada Bihaća. Najavio je dodjelu nagrada i performans baletne umjetnice i pozvao sve zainteresirane na projekciju filma, dodjelu nagrada i koncert grupe LET 3.

Share this: